Numerologie: wat betekent het cijfer 4? — Inner Kompas (2024)

Wat betekent het cijfer 4 in de numerologie eigenlijk?

Staat er een 4 in jouw geboortedatum?

  • Ben je geboren in april? Dan is de 4 actief in jouw jeugdcyclus 0 - 28 jaar. Daar staat de maand voor.

  • Ben je geboren op de 4e, 13e, 22e of 31e (3 + 1 = 4) dag van een maand? Dan is de 4 actief in jouw volwassen cyclus (28 - 56 jaar). In het geval van de 22e is zowel de 4 als de 22 actief in jouw volwassen cyclus.

  • Of geboren in het jaar 2011 (4), 2002 (22 en 4), 1993 (22 en 4), 1984 (22 en 4), 1975 (22 en 4) of 1966 (22 en 4)? Het geboortejaar is actief in de senior cyclus (56+). Dan is in deze terugkijk-fase de 4 en vaak ook de 22 actief

  • Wellicht is jouw geboortedag bij jouw geboortemaand opgeteld wel een 4. Dit noemen we de rode draad in je leven. 12 januari bijvoorbeeld: 12-1: 12 + 1 = 13. 1 + 3 = 4

  • Of jouw hele geboortedatum bij elkaar opgeteld, komt op een 4 uit. Zoals 3-1-1998. Dan is de 4 jouw bestemmingsgetal

Dan is het wellicht de moeite waard om hieronder verder te lezen.

De 4, De werkbij. De harde werker, de stille kracht, brenger van ritme, structuur en resultaat

Talenten
De 4 is dus het getal van de werkbij, de brenger van ritme, structuur en resultaat. Sommige werkbijen zijn van jongs af aan gek op hard werken, sporten, de handen uit de mouwen steken. Er zijn werkbijen bij die in hun jeugd wat meer luiheid vertonen. Hoe dan ook, de april-werkbijen hebben ouders uitgekozen waar structuur, discipline, bescheidenheid en hard werken hoog in het vaandel staan. Doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg. Niet teveel opvallen. Je bent niks meer waard dan een ander. Complimentjes doen we niet aan. Hard werken is gezond en normaal. Er wordt weinig stilgestaan bij hoe we ons voelen in deze gezinnen. Als het tegenzit, niet zeuren, gewoon nog harder werken. Offers brengen. Daar gaat het om. Zo leer je van jongs af aan dat hard werken in een vast ritme, een vaste structuur, zorgt voor resultaat. En daar is natuurlijk niks aan gelogen. Maar het is ook niet de hele waarheid over het leven. Er zijn meer universele wetten die moeiteloos voor resultaat kunnen zorgen. Het is maar net of je de aardse wetten van de werkbij als basis neemt of de energetische wetten, zoals de wet van de aantrekkingskracht, de wet van de trilling, de wet van de liefde, purpose. etc…

Net als de 3, heeft ook de 4 een de les te leren van: het leren uitspreken van de emoties. Praten over gevoel. Doordat je emoties vaak te weinig aandacht geeft, ze niet benoemt of zelfs onderdrukt, kan het zijn dat je het moeilijk vindt om goed te beseffen hoe je je eigenlijk voelt. We zijn te druk geweest met hard werken en niet zeuren.

Lessen/Uitdagingen
Het zou goed kunnen dat je je niet, of nog helemaal niet zo herkent in deze eigenschappen. Het zou kunnen dat de 4 nog niet actief is in de huidige fase in je leven (wellicht staat deze in je 56+ fase of in je bestemmingsgetal). Daarnaast zetten we de talenten van een getal met name in als kracht wanneer we ons veilig voelen. Zo kan je bijvoorbeeld thuis, in het gezin, waar jij je veilig voelt, wél meer over je gevoel praten. Maar op school, op het werk of in sommige vriendengroepen, laat je niet zoveel van jezelf zien. Je bent dan vaak te bescheiden en ziet jezelf meer als de stille kracht.. Er zit iets in de weg. Je hebt namelijk ook de lessen van de 4 uit te werken. Die bieden zich aan in de vorm van wrijving en weerstand. Je trekt lastige situaties en lastige mensen aan. Vroeger noemde ik ze klootzakken en klotesituaties. Ik legde het buiten mezelf en nam geen verantwoordelijk voor de omstandigheden waar ik me in bevond. Nu weet ik de omstandigheden zelf heb gecreëerd, ik heb deze situaties en mensen aangetrokken in mijn leven om iets te leren. Het zijn trainers en trainingen! Als je deze training bewust aangaat, kan je de les leren. Zodra de les is geleerd, heb je geen training meer nodig en zal je die wrijving en weerstand ook niet meer aantrekken. Of er geen last meer van hebben. Waar het eerder zwaar voelde, kan je er nu mee dansen. Wat je moet doen om die les te leren, ligt altijd buiten je comfortzone. Het is supersimpel en supereng. Blijf je in de comfortzone, dan zal de training alleen maar verzwaren: van een spreekwoordelijk klopje op de deur, naar vuistslag in het gezicht, naar bus van links, of burn-out tot gevolg. Dan word je stilgezet om betere vragen aan jezelf te stellen.

De lessen van de 4, van de werkbij, lijken op de talenten van de 4. Durf jij je gevoel te uiten, in iedere context? Ook op je werk? Je trekt situaties en relaties aan waar je samen heel goed hard kunt werken en resultaat kunt boeken, maar er is iets anders nodig om uit de knoop te geraken. De enige oplossing is: je gevoel uitspreken. Hoe langer je dit uit de weg gaat, hoe meer energie je verliest aan die situatie en/of relatie. Veel werkbijen zien zichzelf dus als “de stille kracht” van groepen. Ze werken keihard, maar willen er geen waardering voor. Zo gaan regelmatig anderen in de groep er met alle eer vandoor, terwijl jij het meeste werk had verzet, of de grootste meerwaarde had geleverd. De 4 heeft zelfs moeite met het in ontvangst nemen van een compliment, het ontvangen van waardering. Hier zit vaak meer achter dan enkel de aangeleerde bescheidenheid. Als je namelijk geen waardering kunt ontvangen, dan speelt de vraag op: “Wat vind jij jezelf eigenlijk waard?”. Keur je jezelf vaker af dan goed? Ben je streng voor jezelf? Vind je jezelf wel goed, getalenteerd, mooi en lief? Houd je van jezelf? Deze les bevindt zich op het gebied van de Zelfliefde. Is dit woord nieuw voor je? Dan weet je dat je die 4 in de geboortedatum hebt staan ;-). De weg naar zelfliefde gaat van zelfgoedkeuring via zelfacceptatie naar zelfliefde. Van jezelf houden, in alle geslaagde en minder geslaagde avonturen. Het is een leven vol ontdekkingen en ontwikkelingen, een avontuur in zelfontdekking en een training in zelfontwikkeling. Dan zijn er dus geen wedstrijden waarin je enkel kunt winnen of verliezen.

Een belangrijke les van de 4 is het aanleren van hard werken, het aanbrengen van structuur en zelfdiscipline in je leven. Dan kun je prachtige resultaten boeken. Ik ken werkbijen die geweldige structuur brengen op hun werk, maar thuis alles laten varen. Ze beginnen te laat aan projecten en ronden ze niet of moeilijk af. Er zijn ook werkbijen die in alles in hun leven structuur aanbrengen, tot aan autistische methodes. Dit laatste zien we vaak bij combinaties met hoogsensitiviteit. De sensitieve werkbij (vaak een 22 of een combinatie van een 4 met een 7, 9, 11, 22 of 33) vind veiligheid en vertrouwen in de structuur. Het zorgt voor minder overprikkeling.

Veel werkbijen halen plezier uit sport, werken met het lijf, creëren met de handen, zichzelf verbeteren, ergens een meester in worden: vakmanschap. Zo zien we veel vieren succesvol zijn in de topsport (zeker in combinatie met een 1 en/of een 11, 22, 33), in de danswereld (zeker in combinatie met een 3 en soms 1), in de bouw als bouwvakker, in projectmanagement, procesmanagement.

Numerologie: wat betekent het cijfer 4? — Inner Kompas (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Prof. Nancy Dach

Last Updated:

Views: 6361

Rating: 4.7 / 5 (77 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Prof. Nancy Dach

Birthday: 1993-08-23

Address: 569 Waelchi Ports, South Blainebury, LA 11589

Phone: +9958996486049

Job: Sales Manager

Hobby: Web surfing, Scuba diving, Mountaineering, Writing, Sailing, Dance, Blacksmithing

Introduction: My name is Prof. Nancy Dach, I am a lively, joyous, courageous, lovely, tender, charming, open person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.