Klantenservice 50five | Antwoorden op e-mobility vragen (2024)

Vind snel het antwoord op uw vraag.

Storingen
Laadpas
Laadbeheer
Algemeen
ENGIE-klanten
Installatie

Meest gestelde vragen

Klantenservice 50five | Antwoorden op e-mobility vragen (1)

ENGIE heeft besloten vanaf 1 maart 2023 de activiteiten rondom laadpalen voor de Benelux te centraliseren binnen 50five BV. Op deze manier kan er nog beter voldaan worden aan uw wensen. 50five BV is voor ENGIE reeds de uitvoerende organisatie voor onder andere uitvoering van installaties, service en onderhoud. Daar leest u hier meer over.

Deze transitie betekent voor u dat u bij vragen voortaan terecht kunt bij 50five. Geen zorgen, de bestaande dienstverlening zal alleen maar eenvoudiger voor u zijn doordat u maar één aanspreekpunt heeft!

Heeft u vragen? Neem dan een kijkje op onze speciale ENGIE-klanten pagina. Hier vindt u antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat het antwoord op uw vraag hier niet tussen? Neem contact met ons op via onderstaande knop.

Neem contact op

Uw laadstation thuis staat standaard ingesteld op een vast kWh-tarief. Dit is het tarief dat wordt gebruikt bij het vergoeden van uw laadkosten met uw werkgever. Nu de energieprijzen sterk wisselen, kan het voorkomen dat het kWh-tarief niet meer overeenkomt met uw energietarief.

Wij bieden u de mogelijkheid om uw kWh-tarief te wijzigen middels een formulier. U dient een aanvraag voor wijziging in en het kWh-tarief wordt automatisch binnen 5 werkdagen aangepast. Let op, het tarief kan niet met terugwerkende kracht worden aangepast.

Wij vragen u in het formulier het tarief excl. btw in te voeren, maar u krijgt het bedrag wel incl. btw terugbetaald.

Staat het antwoord op uw vraag hier niet tussen? Neem contact met ons op.

Wijzig kWh-tarief

Er zijn een paar mogelijkheden om in het 50five platform te zien welk tarief actueel is ingesteld voor uw laadpaal:

 • Log in bij uw 50five account en ga in het menu naar ‘Transacties’. Onder ‘Resultaten’ vindt u een overzicht van uw laadtransacties. Als u het ‘Te ontvangen’ bedrag deelt door ‘Energie kWh’, is dat uw tarief.

 • Als uw laadpaal open is gesteld voor derden en deze publiekelijk zichtbaar is in de 50five app, kunt u het tarief zien als u uw eigen laadpaal opzoekt.

 • Het ingestelde tarief is ook te raadplegen door op uw factuur te kijken. Houd er rekening mee dat hier ook een oud tarief vermeld kan staan.

Staat het antwoord op uw vraag hier niet tussen? Neem contact met ons op via onderstaande knop.

Neem contact op

Rond de 15e van iedere maand ontvangt u van onze partner Last Mile Solutions (handelsmerk van Threeforce BV) de factuur van uw laadsessies in de afgelopen maand. Zo ontvangt u dus rond 15 maart de factuur van uw laadsessies in februari. Vervolgens incasseren wij binnen 14 dagen de kosten van uw rekening. Heeft u automatische incasso uitgezet? Dan dient u binnen 14 dagen na het ontvangen van de factuur het verschuldigde bedrag aan ons over te maken.

Heeft u vragen over uw factuur of staat het antwoord op uw vraag hier niet tussen? Neem contact met ons op.

In de tweede week van de maand komt de factuur van uw laadkosten online. Op welke datum dat precies is, zal per maand verschillen en kan een aantal dagen afwijken.

Wanneer u uw laadkosten vergoed krijgt door uw werkgever kan het, na het verschijnen van de factuur, vier tot zes weken duren tot de uitbetaling. Bij het uitbetalen zijn verschillende partijen betrokken die allen afhankelijk zijn van elkaar, waardoor er meer tijd overheen gaat.

Staat het antwoord op uw vraag hier niet tussen? Neem contact met ons op via onderstaande knop.

Neem contact op

Vragen over de laadpaal of installatie

Als u in het traject van de installatie van de laadpaal een offerte heeft gehad van een andere partij dan 50five, neem dan eerst contact op met die partij.

Heeft u of uw leasemaatschappij een offerte gehad van 50five of ENGIE? Neem dan contact op met ons.

Vragen over de laadpas

Bij vragen over uw 50five, ENGIE, Zuid-Holland of KNVB laadpas, kunt u ons contactformulier invullen.

Als u een laadpas heeft van een andere partij, neem dan contact op met de partij van wie u deze heeft ontvangen.

In het geval waar u een externe laadpas heeft, maar wel gebruik maakt van 50five laadbeheer en overal kunt laden behalve bij uw laadstation thuis, moet u wél bij 50five zijn.

Vragen over factuur en/of verrekenen

Voor vragen over de factuur van uw installatie of uw laadtransacties kunt u bij ons terecht.

Staat het antwoord op uw vraag hier niet tussen?

Neem contact met ons op via onderstaande knop.

Neem contact op

Storingen aan de laadpaal zijn buitgewoon vervelend. Wellicht dat het probleem meteen verholpen kan worden. Wij raden aan de volgende stappen te ondernemen:

 1. Controleer in de meterkast of de groep van het laadpunt nog actief is. Het kan namelijk zijn dat de aardlekschakelaar is uitgeschakeld. Als dit het geval is, neem dan contact met ons op.

 2. De storing kan komen doordat de kabel niet goed is aangesloten of er te snel in is gedaan. Ontkoppel de laadkabel van de auto (en van de laadpaal als u een losse kabel heeft). Probeer de kabel nogmaals zorgvuldig aan te sluiten.

 3. Heeft u 50five laadbeheer? Log dan in op uw account. In het menu gaat u naar “Oplaadpunten”. Onderaan op de pagina kunt u diverse acties uitvoeren. Probeer in eerste instantie een ‘zachte reset’ te doen. Lost dit de storing niet op, doe dan een harde reset.

  Als u laadbeheer heeft bij een andere partij, probeer dan de laadpaal via dat platform te resetten.

 4. Twijfelt u of het probleem bij de laadpaal ligt? Probeer uw auto op te laden bij een laadpaal in de buurt. Als dat ook niet lukt, zit het probleem wellicht in uw auto. Neem in dat geval contact op met uw autoleverancier.

 5. Controleer of de laadpas die u gebruikt actief is. Dit kunt u doen door een laadsessie te starten bij een ander laadpunt. Lukt dit niet, neem dan contact op met uw laadpasprovider.

Als bovenstaande het probleem niet verhelpt, neem dan contact met ons op. Wij kijken dan samen naar de best passende oplossing om uw storing te verhelpen.

Staat het antwoord op uw vraag hier niet tussen? Neem contact met ons op via onderstaande knop.

Neem contact op

Er zijn een aantal redenen waarom uw elektrische auto niet met de maximale snelheid laadt:

 • De capaciteit van uw hoofdaansluiting is niet toereikend. U kan een 1- of 3-fase hoofdaansluiting hebben. Wanneer uw laadpaal een laadcapaciteit van 22 kW heeft, maar uw stroomnetwerk thuis een laadvermogen van maximaal 11 kW toelaat, is de snelheid waarmee uw auto oplaadt niet optimaal.


 • Als u gebruik maakt van dynamic load balancing, wordt de laadsnelheid afgestemd op het verbruik in huis. Wanneer er veel elektrische apparaten tegelijk in gebruik zijn, wordt de stroomaanvoer naar de laadpaal automatisch verminderd of zelfs stopgezet. Op deze manier wordt overbelasting en stroomuitval voorkomen. Wanneer het stroomverbruik in huis daalt (zoals bijvoorbeeld ’s nachts), dan laadt uw auto weer op het normale vermogen.


 • Als u een laadpaal heeft zonder dynamic load balancing, kan het zijn dat de installateur uit veiligheidsredenen en preventie van overbelasting de laadpaal begrenst tot een bepaalde laadsnelheid. Deze begrenzing kan bij sommige laadpalen ook softwarematig zijn gebeurd en kan, bij aanpassing van uw meterkast, door ons later nog worden aangepast.

  Wilt u sneller kunnen laden? Dan raden wij aan uw hoofdaansluiting om te laten zetten naar 3-fase.


 • Een instelling in de software van uw auto kan ervoor zorgen dat de laadsnelheid wordt beperkt. In dit geval geeft de laadpaal voldoende vermogen, maar accepteert de auto niet meer dan is ingesteld. Controleer dus altijd de instellingen van uw auto.


 • In sommige gevallen heeft de auto niet de laadcapaciteit om 3-fase op te laden, wat betekent dat de laadsnelheid altijd lager zal zijn. Neem contact op met uw autoleverancier om de specificaties van uw auto op te vragen.

Staat het antwoord op uw vraag hier niet tussen? Neem contact met ons op via onderstaande knop.

Neem contact op

Voordat u uw laadpas kunt gebruiken, moet de laadpas worden gekoppeld aan uw persoonlijke 50five account. Ga hiervoor naar de loginpagina en klik op de 50five laadpas. U komt op een nieuwe pagina waar u kunt inloggen met uw e-mailadres en wachtwoord.

Logt u voor de eerste keer in? Klik dan op ‘wachtwoord vergeten’ en vul het e-mailadres in dat u heeft gebruikt voor het aanvragen van de laadpas. U ontvangt een e-mail met daarin een link waarmee u uw wachtwoord kunt wijzigen. Hiermee kunt u voortaan zelf inloggen in uw account.

Het is mogelijk om zelf de 50five laadpas te activeren via uw account. Dit doet u door in het menu te gaan naar 'Kaarten'. Hier vindt u het overzicht van de laadpas(sen) gekoppeld aan uw account. Vul onder 'Kaart toevoegen' bij 'Kaart ID' het ID van uw laadpas in. Dit ID staat op de achterkant van uw laadpas en begint altijd met 'NL-LMS'.

 • Selecteer het vinkje bij de zin 'Ja, ik wil dat mijn kaart ook gebruikt kan worden bij oplaadpunten van andere providers’. Hiermee zet u de laadpas open waardoor u kunt laden bij andere (openbare) laadpunten. Dit wordt ook wel laadpas roaming genoemd.

Voeg de kaart toe en uw laadpas is vanaf dat moment te gebruiken.

Komt u er niet uit of staat het antwoord op uw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op via onderstaande knop..

Neem contact op

Om te kunnen laden met de 50five laadpas bij andere laadpalen dan bij u thuis, moet de zogeheten ‘roaming’ functie worden aangezet. Roaming betekent dat wij de laadpas openzetten waardoor de mogelijkheid tot laden bij andere (openbare) laadpunten beschikbaar komt. Deze functie staat standaard uit, tenzij u bij het aanmaken van uw 50five account heeft aangegeven ook bij andere laadpalen te willen laden.

Wilt u roaming aan laten zetten door ons of staat het antwoord op uw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op via onderstaande knop.

Neem contact op

Het serienummer van uw laadpaal wordt soms gevraagd, zoals bijvoorbeeld bij het koppelen van de laadpaal aan een laadbeheerabonnement. De locatie van het serienummer en de schrijfwijze ervan verschilt per merk:

Wallbox

 • Locatie: op een sticker aan de zijkant.

 • Schrijfwijze: SN-12345

EVBox

 • Locatie: het makkelijst terug te vinden in het bijgeleverde boekje. Als u die niet heeft, kunt u deze ook terugvinden in de EVBox Connect app.

 • Schrijfwijze: EVB-P12345678

Alfen

 • Locatie: op een sticker aan de zijkant of links bovenin het scherm.

 • Schrijfwijze: 50five_12345 (als de laadpaal door ons is geleverd, anders ziet u een andere naam vóór de cijfers).

Staat het antwoord op uw vraag hier niet tussen? Neem contact met ons op via onderstaande knop.

Neem contact op

Wij verstrekken op dit moment enkel laadpassen. Een druppel ontvangen is niet mogelijk.

Kunt u het antwoord op uw vraag niet vinden?

Vul het contactformulier in via onderstaande knop en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. U kunt ons ook bellen op werkdagen van 09:00 tot 12:00 en van 14:00 tot 17:00 op 073 369 05 93.

Stuur een berichtBel klantenservice

Uitgelichte pagina's

50five appOnmisbaar voor als u elektrisch rijdt.
Laadpaal inclusief installatieHoe gaat dat in zijn werk?
Wilt u zelf uw laadpaal beheren?Lees hier alles over het 50five laadbeheer.
Klantenservice 50five | Antwoorden op e-mobility vragen (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Barbera Armstrong

Last Updated:

Views: 5662

Rating: 4.9 / 5 (59 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Barbera Armstrong

Birthday: 1992-09-12

Address: Suite 993 99852 Daugherty Causeway, Ritchiehaven, VT 49630

Phone: +5026838435397

Job: National Engineer

Hobby: Listening to music, Board games, Photography, Ice skating, LARPing, Kite flying, Rugby

Introduction: My name is Barbera Armstrong, I am a lovely, delightful, cooperative, funny, enchanting, vivacious, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.