12 x Heerlijke Hotels op Ibiza - Barts Boekje (2024)

Spanje, IbizadoorMaartje

Overnachten

Spanje, Ibiza, doorMaartje

Gaan we het hier nu alweer over Ibiza hebben? Euh... Ja. Nou ja. Toch wel ja. Want we horen meer dan eens dat 'men' door de tips het bos niet meer ziet en we zouden onszelf niet zijn als we niet zouden luisteren, nietwaar? Zodoende een pad door het bos met ál die heerlijke hotels op Ibiza die we in de loop der jaren verzameld hebben, lekker overzichtelijk op een rijtje. Hoef je alleen nog maar te kiezen. Enjoy!

Toch verdwalen in het bos dat Ibiza is? Dan hebben we hier nog veel meer leuke en fijne plekken op Ibiza én een ebook boordevol fijne adressen.

Can Sastre

Can Sastre

Hand in eigen boezem: het is niet de eerste keer dat we hier roepen dat dit echt, echt echt echt, de leukste plek is om te logeren. Op Ibiza in dit geval. Maar toch… Dit is het. Echt. Mark our words. Boutiquehotel Can Sastre op Ibiza is namelijk nu nog een onontdekte parel waar je, gokken we zo, over een paar jaar nauwelijks meer terecht gaat kunnen want altijd vol. Hoe we dat zo stellig weten? Omdat Can Sastre Ibiza, een kleinschalige agriturismo eigenlijk, die heerlijke, perfect uitgebalanceerde combinatie heeft van looks en gastvrijheid, heerlijk eten en een locatie die buiten de gebaande paden ligt en toch overal dichtbij is. Boutiquehotel Can Sastre, onthoud die naam.

Lees meer over Can Sastre én lees hier meer over het ‘Ik vertrek’ verhaal van Can Sastre eigenaar Bibi

12 x Heerlijke Hotels op Ibiza - Barts Boekje (1)

12 x Heerlijke Hotels op Ibiza - Barts Boekje (2)

Finca the Yard

12 x Heerlijke Hotels op Ibiza - Barts Boekje (3)

Finca the Yard

Allereerst geeft Google Maps een compleet andere gps-locatie aan dan op de website staat aangegeven, en het adres op de website klopt bij nader inzien ook niet. De beste manier om voor de eerste keer bijFinca The Yard Ibizate komen, is door naar de manege in de buurt te rijden – die staat in een prachtig natuurgebied waar je vast nog nooit bent geweest – en daar rustig te wachten tot de goedgemutste grijsharige Italiaanse dame die de finca runt je op komt halen. Vanaf daar is het een aantal hobbelige zandpaden over en dwars door een aantal struiken heen (een oude eend redt het maar net) tot je aankomt bij de eeuwenoude finca die het bezit is van een Italiaanse familie.

Lees meer over Finca the Yard Ibiza

12 x Heerlijke Hotels op Ibiza - Barts Boekje (4)

Can Domo

Can Domo

Picture this:wakker worden in eenkingsizebed met de zon op je snoet. De heerlijkheid. De kamers zijn ingericht met natuurlijke tinten en materialen, waardoor het een sereneyet luxevibeuitstraalt. Het hotel heeft drie soorten kamers: standaard kamer,deluxekamers (met klein zwembad) en desuperdeluxekamer. Alle kamers hebben een terras waar je heerlijk kunt vertoeven.

En als dat nog niet genoeg is, heeft het hotel ook nog eens een retegoed restaurant.Speaking of… Het restaurant kreeg in 2019 een heuse Michelinster. U snapt. De chef-kok neemt je mee in de smaken afkomstig uit de Mediterrane keuken. Oh, en de groenten komen vers uit de eigen tuin. Wat dacht je van zelfgemaakte olijfolie om de gerechten naar een next level te brengen. Hulde alom.

Lees meer over Can Domo Ibiza

12 x Heerlijke Hotels op Ibiza - Barts Boekje (5)

12 x Heerlijke Hotels op Ibiza - Barts Boekje (6)

HOTEL LA TORRE DEL CANÓNIGO, IBIZASTAD

12 x Heerlijke Hotels op Ibiza - Barts Boekje (7)

12 x Heerlijke Hotels op Ibiza - Barts Boekje (8)

HOTEL LA TORRE DEL CANÓNIGO, IBIZASTAD

Wie een beetje goed op zat te letten, spotte bij onze Ibiza hotspot lijst (oké, oké, het is nogal een waslijst, maar het is dan ook ons favoriete Europese eiland, so sue us ;-))al restaurantCorsario Ibiza, eenverstopt restaurant aan de rand van Ibiza stad, bovenop een berg. Helemaal niet zo bekend en (mede daarom?) des te leuker.

Maar eerlijk is eerlijk: het hotel waartoe het restaurant behoort, verdient zelf ook nogal wat aandacht.MeetHotel La Torre del Canónigo, Ibiza(Ibizastad). Zelf noemen de eigenaren hun hotel een ‘oude plek met een moderne ziel’ en dat is precies goed geformuleerd: beeldschoon klassiek op de heuvel van Dalt Vila (de oude stad van Ibiza), op en top Spaans en ondertussen voorzien van alle moderne luxe en design details die het hotel tot een absolute topper maken. Razendsnel op naar Hotel La Torre del Canónigo, vertrouw ons maar.

Lees meer over Hotel La Torre del Canónigo

12 x Heerlijke Hotels op Ibiza - Barts Boekje (9)

12 x Heerlijke Hotels op Ibiza - Barts Boekje (10)

Finca Can Marti

Finca Can Marti

Zodra je het houten hek gepasseerd bent en het pad richting de 400 jaar oude finca op loopt, lijkt het alsof je een compleet andere wereld binnenstapt. De heuvels om de beschutte vallei heen lijken haast groene muren die dit geborgen stukje land tot een waar paradijs maken.

Finca Can Marti telt zeven verschillende luxe suites en verder staan er -ver afgelegen op het terrein- nog twee aparte casita’s (huisjes). Het zal je niks verbazen als we vertellen dat deze allen stuk voor stuk zijn ingericht in de onberispelijke clean rural stijl waar we allemaal zo van houden: strakke witte muren, steen, hout, riet en volop andere natuurlijke materialen, luxe douches en hoogwaardig fris linnen op uiterst comfortabele matrassen.

Lees meer over Finca Can Marti

12 x Heerlijke Hotels op Ibiza - Barts Boekje (11)

12 x Heerlijke Hotels op Ibiza - Barts Boekje (12)

Las Mimosas Ibiza

12 x Heerlijke Hotels op Ibiza - Barts Boekje (13)

12 x Heerlijke Hotels op Ibiza - Barts Boekje (14)

Las Mimosas Ibiza

Wie de plaatjes van Las Mimosas Ibiza op internet bekijkt, ziet voor lekker wit ingeflitste beelden: een picture perfect zomers geheel. En dat is – eerlijk is eerlijk – helemaal niet zo ver van de waarheid. Het is er overheersend wit, het publiek heeft zich gekleed op Ibiza (hallo witte jurkjes en cowboylaarzen) en het is er ongecompliceerd relaxed. Oh: en een TOP ontbijt, nogal niet onbelangrijk om ook even te vermelden. Vinden doe je het hotel in de baai van San Antonio. Niet schrikken: van die stad zijn wij ook niet per se gecharmeerd, maar in de stad zelf hoef je helemaal niet te komen en een heel aantal van de fijnste/mooiste stranden zijn op een steenworp te vinden. Bovendien is het wél echt een toplocatie om het eiland vandaan te verkennen: alles op twintig minuten afstand (oké, dat is wat gechargeerd, maar je begrijpt vast wat we bedoelen).

12 x Heerlijke Hotels op Ibiza - Barts Boekje (15)

12 x Heerlijke Hotels op Ibiza - Barts Boekje (16)

Finca CAN BARDA

Finca CAN BARDA

Geen hotel, wel een beeldige finca. Deze fincabestaat uit een hoofdhuis en een gastenverblijf dat in 2018 omgetoverd is tot een absolutehighendfincamet een dikke knipoog naar de Blakstad-stijl! Wat dacht je van lekker luieren aan het zwembad en in de avondbarbecuen? Oh, en op het dakterras heb je een uitzicht van Santa Gertrudis van heb-ik-jou-daar.Je vindt de villa in het hart van het eiland op slechts vier minuten rijden van Santa Gertrudis, het mooiste en meest bruisende dorp van het eiland. Binnen tien minuten ben je in hartje Ibizastad of lig je met je billen in het zand bij één van de mooistestrandenvan Ibiza.

12 x Heerlijke Hotels op Ibiza - Barts Boekje (17)

12 x Heerlijke Hotels op Ibiza - Barts Boekje (18)

ECO-RESORT SIX SENSES IBIZA

12 x Heerlijke Hotels op Ibiza - Barts Boekje (19)

12 x Heerlijke Hotels op Ibiza - Barts Boekje (20)

ECO-RESORT SIX SENSES IBIZA

Kijk, hier gaat het dus nog net wat verder dan het zoveelste architectonische hoogstandje fincastijl. En ook verder dan de ruim 100 unieke luxe gastenverblijven in eigentijds duurzaamdesignmet uiterst verfijnde afwerkingen. En eveneens verder dan een adembenemend uitzicht op de open oceaan. Want heus, de voorzieningen die ze hier hebben zijnbeyond your dreamsen nergens anders op het eiland te vinden.

We hebben het onder andere over dieawesomespa.In deze ultiem sereen vormgegevensettingkomen oude wijsheden enhigh-techtherapieën samen. Hier kun je terecht voor gevorderde schoonheidsbehandelingen in o.a de holistische antiverouderingskliniek, zuurstofbar, hamam, Russische banja (een soort sauna),juicebarof Watsu-zwembad met zijn omliggende biologische tuinen waarin botanische producten groeien die in de spa gebruikt worden.

Lees meer over Six Senses Ibiza

12 x Heerlijke Hotels op Ibiza - Barts Boekje (21)

12 x Heerlijke Hotels op Ibiza - Barts Boekje (22)

ECO LUXE GETAWAY ‘FINCADELICA’

ECO LUXE GETAWAY ‘FINCADELICA’

We liepen er letterlijk tegenaan tijdens een van onzehikesin het bos vlak achter ons eigen huis.‘Fincadelica’is een knap gerenoveerde authentieke, typisch Spaanse finca van zo’n 300 jaar oud. Eromheen twintig hectare grond, waar volop biologisch-dynamische groentes en fruitsoorten worden verbouwd door een clubje dedicated farmers. Volledig desolaat, omgeven door prachtige vergezichten die uitkijken over het glooiende landschap rondom San Lorenzo. Je begeeft je hier in een waar verborgen paradijs. De Finca zelf is voorzien van alle stijl, luxe en comfort, met een sausje arty/ gipsy/ bohemien en authentieke Ibiza rock & roll.

Lees meer over Fincadelica

12 x Heerlijke Hotels op Ibiza - Barts Boekje (23)

12 x Heerlijke Hotels op Ibiza - Barts Boekje (24)

Cas Gasi

12 x Heerlijke Hotels op Ibiza - Barts Boekje (25)

12 x Heerlijke Hotels op Ibiza - Barts Boekje (26)

Cas Gasi

Dit oude landgoed is al jaren eigendom van de -van origine Duitse- eigenaresse Margaret en haar familie. Uniek is hier de combinatie van ultieme luxe & comfort en een intieme huiskamer sfeer. De uiterst comfortabele suites zijn een perfecte balans van beiden. Zodra je bij aankomst de main housebetreedt, voelt het alsof je een romantische film uit de vorige eeuw binnen wandelt. De ruime lounge is warm en huiselijk met zijn open vide, comfortabele banken met een overdaad aan kussens om in weg te zakken, authentieke houten balken aan de hoge plafonds, een grote statige schouw, overal stapels met kunst boeken en elke muur is behangen met bijzondereart.They definatelly had us at hello.

Lees meer over Cas Gasi

12 x Heerlijke Hotels op Ibiza - Barts Boekje (27)

12 x Heerlijke Hotels op Ibiza - Barts Boekje (28)

CAN VISTABELLA BOUTIQUE RESORT

CAN VISTABELLA BOUTIQUE RESORT

Het resort is omgeven door Mediterraanse tuinen en er zit natuurlijk een zwembad bij. Hang daar vooral in, samen met de kleine, of ga schommelen. Er zijn heerlijke familiekamers, maar ook bungalows voor wat meer privacy. Die staan een beetje verstopt in de tuinen, met uitzicht op de groente- en kruidentuinen. Er zit ook een keuken in je hut voor even, dus jullie kunnen zelf beslissen of jullie een avondje koken of het toch uit handen geven. Kiezen jullie voor dit laatste, dan kun je op het terrein zelf neerstrijken bij het bijbehorende restaurant voor een visje. Alleen een co*cktail kan natuurlijk ook. Alles is ingericht in een lekker Ibiza stijltje, met veel wit en wat gekleurde prints.

Lees meer over Can Vistabella

12 x Heerlijke Hotels op Ibiza - Barts Boekje (29)

12 x Heerlijke Hotels op Ibiza - Barts Boekje (30)

Meer tips

  • Het beste van Formentera, de ultieme lijst
  • Ibiza met de kids, dit zijn de leukste plekken
  • Meer dan 15+ x de mooiste (relatief onontdekte) stranden van Ibiza
  • 5 x (geweldige)organic farms op Ibiza
12 x Heerlijke Hotels op Ibiza - Barts Boekje (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Carmelo Roob

Last Updated:

Views: 5634

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Carmelo Roob

Birthday: 1995-01-09

Address: Apt. 915 481 Sipes Cliff, New Gonzalobury, CO 80176

Phone: +6773780339780

Job: Sales Executive

Hobby: Gaming, Jogging, Rugby, Video gaming, Handball, Ice skating, Web surfing

Introduction: My name is Carmelo Roob, I am a modern, handsome, delightful, comfortable, attractive, vast, good person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.